Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
416 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

10 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie, wąskie paluszki. Nie osuszając ich, obtocz w panierce z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż na nim paluszki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temp. 200 °C.

Krok 3

Zawartość węższej saszetki Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 4

Łodygę selera obierz i pokrój na drobne kawałki, ser pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj, dodaj kukurydzę i skrop cytryną. Gotowe zrumienione paluszki podawaj z przygotowaną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka z sałatką z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej