
Składniki
400 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Pozostaw w lodówce na około 30 minut.
Krok 3
Chleb tostowy obierz ze skórki.
Krok 4
Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.
Krok 5
Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.
Krok 7
Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C.

Dobra rada:
Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z serową „panierką”
Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniższego przepisu. Przygotuj piersi z kurczaka: zamarynuj je poprzez posypanie ich równomierną warstwą przyprawy do złotego kurczaka, i odstaw w chłodne miejsce. W międzyczasie obierz chleb tostowy ze skórki i rozkrusz go lub pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do niego miękką margarynę, rozmrożony zielony groszek, starty ser pleśniowy oraz wyrazistą przyprawę. Całość starannie i delikatnie wymieszaj. Piersi z kurczaka podsmażaj na dobrze rozgrzanej patelni. Potem przełóż je na blachę lub do naczynia żaroodpornego, wierzchy posmaruj grubą warstwą farszu i zapiekaj całość w piekarniku, aż uzyska złotobrązowy kolor. Kurczaka z serową panierką podawaj z prostą sałatką na bazie świeżych pomidorów lub miksu sałat oraz z upieczonymi ziemniakami. Dobrym dodatkiem będzie również ryż, np. basmati, albo kasza – jaglana, pęczak czy biała gryczana. Przetestuj nasz przepis i przekonaj się, jak proste może być przyrządzanie wyjątkowych potraw. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.