Kurczak w potrawce szpinakowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce szpinakowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.

Krok 2

Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.

Krok 4

Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.

Krok 5

Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej