
Składniki
0.5 sztuki
1.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.
Krok 2
Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.
Krok 3
Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.
Krok 4
Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej