
Składniki
2 litry
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
3 sztuki
8 dekagramów
2 dekagramy
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 2
Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Krok 4
Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Krok 5
Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 7
Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej