Kurczak po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po azjatycku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

null szczypt

4 łyżki

null szczypt

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.

Krok 4

Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej