Dorsz zapiekany w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny i pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Cebulę i czosnek również pokrój w plastry, po czym usmaż na oliwie.

Krok 3

Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i umieść w nim posolone filety.

Krok 4

Obłóż usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji ryby ułóż plasterek pomidora i cytryny.

Krok 5

Oprósz solą i pieprzem, skrop wodą i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej