
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
4 sztuki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
4 łyżki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.
Krok 2
Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.
Krok 3
Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Krok 4
Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.
Krok 5
Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 6
Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej