
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zalej zimną wodą, obierz.
Krok 2
Cukinię umyj, obierz i usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Włóż pomidory i posiekany czosnek. Wszystko duś pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Dodaj cukinię. Gdy zmięknie, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej