Ragout warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout warzywne

w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w niedużą kostkę i zeszklij na oliwie. Dynię obierz i pokrój w kostkę 2 cm, a cukinię w plastry pod skosem. Warzywa dodaj do garnka i smaż razem z cebulą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem kokosowym oraz curry i wlej do garnka z warzywami. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj ciecierzycę. Całość wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ragout warzywneRagout warzywne

Odważ się na kulinarny eksperyment i połącz inspiracje dwiema kuchniami – francuską oraz indyjską – w jednym smakowitym daniu. Ragout z dyni, cukinii i ciecierzycy nabierze orientalnego smaku dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe i kolendra. Przygotowanie tej potrawy rozpocznij od zeszklenia w garnku na rozgrzanej oliwie drobno posiekanej cebuli. Dynię, np. piżmową, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, a cukinię potnij w dość grube plastry. Oba warzywa dodaj do garnka i podsmaż, a całość zalej kompozycją przypraw chińskich połączoną z mlekiem kokosowym oraz łyżeczką curry. Ragout doprowadź do wrzenia i dorzuć odsączoną z zalewy ciecierzycę z puszki. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj do potrawy posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj na ciepło z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym. Świetnie będzie smakować także z indyjskim chlebkiem naan. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym oryginalnym przepisem na warzywne ragout w sosie curry.