
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne ragout
Ragout warzywne
Ragu warzywne to przepis, którego sercem są świeże warzywa – dynia, cukinia, cebula i seler – oraz rośliny strączkowe, czyli czerwona i biała fasola. Jeśli szukasz dania, które wypełnia niezwykłym aromatem całą kuchnię, jesteś w dobrym miejscu!
Dla kogo?
Ragout warzywne polecamy lubiącym duszone warzywa połączone z mieszanką przypraw. Ci, którzy lubią eksperymenty z kuchniami świata, powinni polubić to danie. Przykładem tego, jak smakowite może być połączenie potraw rodem z Francji i Meksyku, jest właśnie ragu warzywne. Przepis ten nie zawiedzie również wegetarian i wegan!
Na jaką okazję?
Marzy ci się warzywny obiad z ryżem? Choć pierwszą myślą może być kuchnia włoska lub azjatycka, daj szansę ragu z warzyw. Kolory dyni, cukinii i fasoli rozjaśnią twój dzień. Nie tylko świetnie wyglądają, ale i wyśmienicie smakują! Ragu warzywne może też być daniem głównym kolacji – wzbogacone o chili lub pikantne przyprawy rozgrzeje cię w chłodny wieczór.
Czy wiesz, że?
Ragout warzywne jest daniem wywodzącym się z kuchni francuskiej. Jego tradycyjny wariant zawiera warzywa (z lub bez dodatku mięsa) duszone w sosie albo bulionie.
Dla urozmaicenia:
Przepis na ragu z warzyw możesz wzbogacić o roślinne dodatki – paprykę, marchew czy inne niż cukinia kabaczki. Jeśli wolisz mięsne posiłki, serwuj ragu z warzywami jako sałatkę do pieczonego lub grillowanego mięsa. Ragu warzywne podawaj z ryżem.