Kolorowe spaghetti z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe spaghetti z warzywami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Marchew obrać odciąć końce, paprykę oczyścić.

Krok 2

Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić warzywa i krótko przesmażyć. Dodać Bulionetkę warzywną Knorr i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać listki rozmarynu. Warzywa poddusić chwilę, by były al dente.

Krok 3

Do warzyw dorzucić makaron, i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe spaghetti z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej