
Składniki
100 gramów
null
1 łyżka
100 gramów
null
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.
Krok 3
Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.
Krok 4
Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.
Krok 5
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej