Rolady wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady wieprzowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 łyżka

100 gramów

null

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.

Krok 3

Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.

Krok 4

Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.

Krok 5

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej