Szynka faszerowana suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka faszerowana suszonymi owocami

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i po 5 minutach odcedzamy. Mięso myjemy, za pomocą noża robimy kieszonki, które wypełniamy morelami i śliwkami.

Krok 2

Z pomarańczy ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy imbir, anyż, oliwę i naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3

Marynatę wlewamy do rękawa do pieczenia zawiązanego z jednej strony. Wkładamy szynkę i dokładnie nacieramy marynatą. Zawiązujemy rękaw z drugiej strony i odstawiamy na co najmniej 2 godziny.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka faszerowana suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej