Spaghetti z drobiowymi pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z drobiowymi pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

null

1 szczypta

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbek czosnku posiekaj. Mięso wyrób z czosnkiem, jajkiem, parmezanem, oregano, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki.

Krok 2

Zrób sos: posiekaj czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, wino i duś przez 5 minut.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do pomidorów wraz z przyprawami. Duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Do sosu włóż pulpeciki, przykryj i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj, wyłóż na talerze i polej sosem z pulpecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z drobiowymi pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej