
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
150 gramów
3 łyżki
1 łyżka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę, kaszę jaglaną, soczewicę, dynię i słonecznik, marchewkę i pietruszkę obrane i pokrojone na plasterki.
Krok 2
Po 10 minutach gotowania dodaj kalafior podzielony na małe różyczki, groszek i makaron. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 3
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, koncentrat pomidorowy, chrzan, kostkę bulionową. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli trzeba. Gotuj jeszcze 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej