
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
5 sztuk
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.
Krok 3
Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.
Krok 4
Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.
Krok 5
Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.
Krok 6
Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej