Sałatka z pieczarek z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

5 plastrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić i podusić w rondlu, dodaj do smaku Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odlać wodę, orzechy grubo posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3

Wszystko razem połącz, dodaj majonez i dopraw pieprzem.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej