Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 3
Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej