Gniazdka szpinakowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gniazdka szpinakowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1

75 gramów

500

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj dokładnie, cebulę i czosnek posiekaj drobno a następnie przesmaż wszystko razem. Dopraw do smaku i odparuj.

Krok 3

Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem).

Krok 4

Do każdego gniazdka wbij jajko, dopraw. Gniazdka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj na chrupiącym placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną.

Krok 2

Przygotuj placki ziemniaczane Fix Knorr. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 1 jajkiem i wodą. Usmaż 4 duże placki - po 1 szt. na osobę.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gniazdka szpinakowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej