
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.
Krok 2
Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.
Krok 4
Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.
Krok 5
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej