Łosoś z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z soczewicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
433 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

80 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i posiekaną papryczkę chilli. Gdy cebula zacznie delikatnie brązowieć dodaj puszkę pomidorów.

Łosoś z soczewicą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody, dodaj do garnka wraz z soczewicą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 20 minut, aż soczewica zrobi się miękka.

Łosoś z soczewicą - Krok 2

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj dzwonki łososia, delikatnie oprószone Delikatem. Gotuj razem około 4 -5 minut do momentu, aż ryba dojdzie w środku. Łososia podawaj z sosem i soczewicą obficie posypaną posiekaną natką kolendry.

Łosoś z soczewicą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu dodaj również różyczki brokułów lub ugotowaną fasolkę szparagową twoje danie nabierze wtedy kompletnej potrawy jednogarnkowej.

2

Opinie o przepisie

  • Robert Sony

    Robert Sony , 17.12.2015

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika von Wyrtel

    Dominika von Wyrtel , 10.10.2015

    .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z soczewicąŁosoś z soczewicą

Łosoś z soczewicą – świetny, jeżeli gustujesz w łatwych do przygotowania daniach jednogarnkowych. Tę smaczną potrawę zaserwujesz na wiele sposobów, np. z chrupiącym pieczywem, młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem czy ugotowanym na sypko ryżem długoziarnistym. Przygotowania rozpocznij od podsmażenia cebuli i drobno posiekanego chili. Jeżeli preferujesz delikatniejsze smaki, zrezygnuj z ostrej papryczki. Następnie dodaj zawartość puszki pomidorów, fix do dania orientalnego oraz zieloną soczewicę. Natrzyj dzwonka łososia przyprawą uniwersalną i dodaj do sosu. Gotową, jeszcze ciepłą potrawę, udekoruj posiekaną natką kolendry, sprawdzi się również bazylia lub pietruszka. Łososia z soczewicą serwuj z kawałkami cytryny, którymi warto skropić rybę przed spożyciem. Lubisz połączenie ryb i dużej ilości warzyw? W takim przypadku zmodyfikuj nieco przepis i dodaj do sosu różyczki brokułów (opcjonalnie kalafiora) lub ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową. Mamy nadzieję, że nasze przepisy dostarczą Ci wielu kulinarnych inspiracji.