
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Krok 2
Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Nie masz pomysłu na szybki obiad? Makaron ze szpinakiem i serem feta to świetna propozycja dla wszystkich zapracowanych, którzy nie mają czasu, aby spędzać wiele godzin w kuchni. To danie, którego nie powstydzisz się przed kolegami z pracy czy gośćmi zaproszonymi na kolację. Do przygotowania potrawy użyj ulubionego rodzaju makaronu. Mogą być to kokardki, czyli farfalle, lub rurki, kolanka czy nawet spaghetti. Sos powstanie na bazie śmietany oraz sera feta, typowego składnika dań bałkańskich. W połączeniu z podsmażonym na margarynie szpinakiem powstanie niezwykle gęsty i kuszący smakiem sos. Ser feta z łatwością rozpuści się pod wpływem ciepła. Do dania dodać możesz czosnek, oregano i gałkę muszkatołową. Jeśli lubisz chrupiące dodatki w sosach dorzuć prażone pestki słonecznika lub orzechy. Podawaj od razu po przygotowaniu!