
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
6 sztuk
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.

Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.

Krok 3
Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.

Krok 4
Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.

Krok 5
Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.

Krok 6
Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kociołek z wołowiną
Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotujecie je zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację. Jest nie tylko smaczne, ale także łatwe w przyrządzeniu. Nie potrzebujecie żadnych dodatków. Wołowina z kociołka zawiera wszystko, czego potrzeba – warzywa, mięso i aromatyczny sos. Odkryjcie nowe smaki, łączące w sobie tradycję z nowoczesnością. Będzie naprawdę smacznie!
Dla kogo?
Kociołek z wołowiną jest idealnym przepisem dla miłośników mięs serwowanych w aromatycznym sosie, z dodatkiem warzyw.
Na jaką okazję?
Gulasz wołowy z kociołka sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Jest także doskonałą propozycją na przyjęcie w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Gulasz pochodzi z kuchni węgierskiej, zyskał miano dania narodowego Przygotowywany jest z mięsa, papryki i cebuli. Ma wiele odmian, które różnicuje przede wszystkim mięso, stanowiące bazę potrawy.
Dla urozmaicenia:
Kociołek myśliwski z wołowiną zaserwuj w naczyniu z podgrzewaczem, dzięki temu nawet podczas dłuższej biesiady danie zachowa temperaturę.