Fajita Iny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajita Iny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

500 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do piwa. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i zalej olejem. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Kurczaka usmaż na oleju.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzany olej, dolej wodę i uduś.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, czosnek w proszku, kolendrę pokruszoną, cukier, paprykę, chili. Wymieszaj i duś przez 10 minut. Serwuj z ryżem lub w naleśniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita Iny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej