
Składniki
5 sztuk
150 mililitrów
0.5 opakowania
5 łyżek
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
W miseczce wymieszaj rozkruszone w moździerzu ziarna kolendry i posiekaną bazylię z colą i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 3
Dodaj do mieszanki przyprawę Knorr.

Krok 4
Teraz wymieszaj dokładnie mięso z marynatą i odstaw na 10 minut.

Krok 5
Włóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez około 5-6 minut z każdej strony. Najlepiej podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej