
Składniki
2 kilogramy
70 mililitrów
50 gramów
2 łyżeczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Krok 2
W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Krok 3
Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Krok 4
Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Krok 5
Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.


Dobra rada:
Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej