
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
12 sztuk
3 łyżki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.
Krok 2
Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.
Krok 5
Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.
Krok 6
Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej