Indycze króliczki na brokułowej trawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze króliczki na brokułowej trawie

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.

Krok 2

Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.

Krok 3

Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej