
Składniki
null
6 sztuk
null
null
2 sztuki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 plastry
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój wzdłuż na ćwiartki i raz w poprzek. Następnie posól i zostaw na godzinę.
Krok 2
Pokrój bekon i podsmaż, a następnie dodaj masło i na tym obrumień królika.
Krok 3
Obierz pomidory, wraz z czosnkiem i tymiankiem dodaj do królika.
Krok 4
Dolej wino i gotuj, aż wino zredukuje się do połowy. Dodaj tyle wody do buliony, aby pokryć królika. Duś przez 30 minut.
Krok 5
Paprykę pokrój w paski, odsącz bakłażany.
Krok 6
Dodaj odsączone bakłażany i gotuj kolejne 20 minut, po czym dodaj paprykę pokrojoną w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej