Śledziowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

10 dekagramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach i po lekkim schłodzeniu pokrój je w plastry.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 4

Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Ułóż śledzie oraz szynkę, polej je sosem i zapiekaj w piekarniku. Rada: Do zapiekanki wybieraj równe ziemniaki, aby plastry nie były zbyt zróżnicowane. Szynka możesz zastąpić boczkiem lub bekonem.

Krok 2

Ze śledzi zdejmij skórę, usuń ości i pokrój je w plastry lub kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej