Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym
średnie
50 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie, tak aby były półtwarde.
Krok 2
Łososia podzielić na mniejsze plastry, a por pokroić w krążki.
Krok 3
Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą i układać w nim na przemian plastry ziemniaków, łososia i pora. W zależności od wielkości naczynia wyjdzie kilka warstw.
Krok 4
Fix Knorr wymieszać z mlekiem, roztrzepanym jajkiem, pieprzem oraz startym na tarce serem. Powstałym sosem zalać zapiekankę. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej