Zapiekanka z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do twarogu dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, masło oraz budyń. Całość utrzyj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj do masy.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Masę serową przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż brzoskwinie.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej