Cannelloni a'la anula przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

cannelloni a'la anula

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek smażę mięsko, kiedy już będzie podsmażone dodaje pomidory w puszce, dusze około 15 minut.

Krok 2

Dodaję groszek i sos do bolognese, duszę 5 minut.

Krok 3

Szykuję naczynie żaroodporne, wylewam je śmietaną, rurki napycham (starając się tylko gęste wkładać) powstałą masą i układam, posypuję serem i zalewam pozostałą resztą sosu (koniecznie w tej kolejności).

Krok 4

Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piekę ok 45 minut. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - cannelloni a'la anulacannelloni a'la anula

Cannelloni to grube rurki makaronu o średnicy około 3 centymetrów. Sprawdzą się zatem idealnie do wypełnienia ich gęstym farszem. Aby przygotować cannelloni według naszego przepisu, najpierw podsmaż mięso na rozgrzanym na patelni tłuszczu – do momentu, w którym lekko się przyrumieni. Aby miało intensywniejszy smak, dodaj na patelnię kilka drobno posiekanych ząbków czosnku. Następnie należy dusić je przez krótki czas razem z pomidorami z puszki (konserwowe z powodzeniem zastąpisz świeżymi). Pamiętaj jedynie o tym, że najlepsze efekty uzyskasz wówczas, gdy ściągniesz z pomidorów skórki. Pod sam koniec dodaj zielony groszek i sos bolognese. W międzyczasie warto przygotować naczynie żaroodporne: na jego spód należy wylać śmietanę 12%. Nieugotowany makaron faszeruj przygotowanymi wcześniej składnikami. Na wierzchu ułóż starty żółty ser i zapiekaj. Gotowe cannelloni podawaj udekorowane natką pietruszki, możesz je serwować posypane dodatkowo parmezanem. Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony przepis, inspirowany włoską kuchnią.