Zapiekanka z serem na ostro i nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem na ostro i nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

325 gramów

800 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i podsmaż mięso mielone, aż się podrumieni.

Krok 2

Dodaj 800 mililitrów wrzącej wody, zawartość torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, posiekaną papryczkę jalapeno, suchy makaron i pozostaw na małym ogniu na 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rogrzanego do 200 °C na 30 minut. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem na ostro i nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej