Cannelloni z mięsem mielonym i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

200 mililitrów

200 gramów

0.25 szklanki

200 gramów

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

Krok 6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej