Cannelloni na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

6 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.

Krok 2

Dodaj serek i wymieszaj.

Krok 3

Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.

Krok 5

Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej