Ciasto toffi z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto toffi z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 sztuki

10 dekagramów

null

3 łyżeczki

50 mililitrów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżeczka

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto zagnieć jednolitą masę.

Krok 2

Podziel ją na dwie części, każdą rozwałkuj i piecz osobno przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Placki ostudź.

Krok 3

Śmietanę ubij na puszystą masę. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, ostudź i zmiksuj z ubitą śmietaną.

Krok 4

Krem śmietankowy wyłóż na jeden placek, przykryj drugim.

Krok 5

Wierzch posmaruj masą kajmakową, posyp sezamem. Przechowuj w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej