Andruty z mlekiem w proszku - przepis na andruty | Przepisy.pl pixel

Andruty z masą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej