
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
6 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 szklanki
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Dodać mąkę pszenną wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Dodać 4 łyżki zmielonych orzechów.
Krok 4
MASA z NUTELLĄ 5 łyżek nutelli nałożyć do kubka wstawić do gorącej wody, zaczekać aż nutella uzyska płynna konsystencję.
Krok 5
POLEWA Roztopić 1/4 kostki margaryny, dodać pół szklanki cukru, dwie łyzki mleka i 2 łyżki kakao wszystko wymieszać pilnując żeby się nie zagotowało!!
Krok 6
PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt przekroić na pół dolan część piszkoptu- masa z nutelli- góra biszkoptu-polewa kakaowa SMACZNEGO!
Krok 1
BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Krok 3
Wlać do formy. Piec w temperaturze 160-180°C przez około 30-40 min.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej