młodzieżowy czekoladowiec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

młodzieżowy czekoladowiec

Autor: ewkaaa12

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 szklanki

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Dodać mąkę pszenną wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Dodać 4 łyżki zmielonych orzechów.

Krok 4

MASA z NUTELLĄ 5 łyżek nutelli nałożyć do kubka wstawić do gorącej wody, zaczekać aż nutella uzyska płynna konsystencję.

Krok 5

POLEWA Roztopić 1/4 kostki margaryny, dodać pół szklanki cukru, dwie łyzki mleka i 2 łyżki kakao wszystko wymieszać pilnując żeby się nie zagotowało!!

Krok 6

PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt przekroić na pół dolan część piszkoptu- masa z nutelli- góra biszkoptu-polewa kakaowa SMACZNEGO!

Krok 1

BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Krok 3

Wlać do formy. Piec w temperaturze 160-180°C przez około 30-40 min.

ewkaaa12

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej