
Składniki
spód:
170 gramów
90 gramów
masa serowa:
700 gramów
250 gramów
50 gramów
80 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
wierzch ciasta:
250 gramów
50 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę do pieczenia smarujemy masłem. Zarówno dno formy jaki i brzegi wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka drobno kruszymy. Masło roztapiamy i łączymy z rozdrobnionymi ciasteczkami. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 2
Powstałą masą wykładamy spód tortownicy i dokładnie ją ugniatamy. Wkładamy tortownice na 30 min do lodówki.

Krok 3
Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w misce i miksujemy tylko do połączenia się składników.

Krok 4
Powstałą masę przelewamy na spód z ciasteczek. Pieczemy 1 h 20 min w temperaturze ok 150 C . Po upieczeniu sernika nie wyjmujemy tylko zostawiamy do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach na min. 30 min.

Krok 5
Wystudzony sernik smarujemy masą krówkową.

Krok 6
Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podprażamy płatki migdałów. Posypujemy nim sernik przed podaniem i dekorujemy kawałkami krówek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sernik z krówkami
Krówki to dla niejednej osoby słodkie wspomnienie dzieciństwa. Cudownie ciągnącymi się cukierkami można było delektować się naprawdę długo. Chcecie zobaczyć je w nowym wcieleniu? Sernik z krówkami zachwyci wszystkich smakoszów, niezależnie od wieku i dotychczasowych doświadczeń kulinarnych.
Dla kogo?
Wiecie, że niektóre przepisy mogą działać jak najprawdziwszy wehikuł czasu? Tym razem uwielbiane przez pokolenia krówki podacie w trochę bardziej szykownej formie.
Na jaką okazję?
Nie do końca tradycyjnym sernikiem z krówkami będą zajadać się wszyscy biesiadnicy przy stole. Rodzice i dziadkowie, którzy jako pierwsi wprowadzali Was w tajniki gotowania, poczują dumę!
Czy wiesz, że?
Studzenie ciasta przy uchylonych drzwiczkach piekarnika zapobiega opadaniu ciasta.
Dla urozmaicenia:
Dla przełamania słodkiego smaku sernika krówkowego, spód możecie przygotować przy użyciu solonych krakersów.