
Składniki
2 szklanki
30 dekagramów
50 dekagramów
40 dekagramów
4 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na sernik jest zwykle standardowy, jednak tu mamy delikatne zmiany, co można zauważyć przy czytaniu, oraz wykonywaniu przepisu. Zabierzmy się do pracy. Kruche ciasto na sernik zagniatamy ze wszystkich podanych w pierwszej grupie (ciasto) składników i rozciągamy cienką jego warstwę na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawiamy do pieca i podpiekamy przez 20-25 minut. Teraz robimy masę serową, więc margarynę wcieramy żółtkami i cukrem dodając cukier wanilinowy, ser i kartofle. Przekręcamy wszystko dwa razy przez maszynkę i dodajemy po trochu utartą z żółtkami margarynę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej