
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
6 sztuk
1.5 szklanki
1 łyżeczka
1 kilogram
1 sztuka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
Krok 2
Podłużną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wyłóż dno formy.
Krok 3
Margarynę, żółtka, cukier wymieszaj w mikserze, stopniowo dodawaj twaróg, na koniec ubitą pianę z białek i aromaty.
Krok 4
Masę serową wyłóż na ciasto.
Krok 5
Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 st.C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej