
Składniki
40 dekagramów
20 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wkładamy żółtka i ucieramy z cukrem. Dodajemy nasz świeży twaróg i wszystkie pozostałe składniki. Margarynę należy roztopić, a naszą mąkę, najlepiej tortową - wymieszać z proszkiem do pieczenia, a białko wyciągnięte z jajek dokładnie ubić. Wszystko pieczemy jakiś czas w temperaturze około 180 stopni Celsjusza - zwykle wychodzi około 45 minut. Sernik przed podaniem powinien wystygnąć. Życzymy smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej