Sernik bez sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik bez sera

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 opakowania

1 opakowanie

3 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.

Krok 3

W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej