Malinowy sernik w pucharku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowy sernik w pucharku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

125 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

W rondelku rozpuść tłuszcz, dodaj maliny, drobno zmielony cukier oraz łyżkę soku z cytryny. Podgrzej lekko do momentu, gdy owoce puszczą sok. Rondelek zdejmij z ognia i wystudź.

Krok 2

Pokruszone biszkopty wymieszaj z łyżką Majonezu Hellmann's Light. Następnie umieść po łyżce tej mieszanki na dnie każdego z pucharków.

Krok 3

W misce połącz jogurt, łyżkę Majonezu Babuni Hellmann's oraz cukier puder i wymieszaj. Następnie nałóż po łyżce jogurtu na pokruszone biszkopty w pucharkach.

Krok 4

Na warstwę jogurtu nałóż po łyżce owoców. Ułóż w ten sposób w pucharku kilka warstw deseru. Sernik podawaj schłodzony lub na ciepło. Udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Malinowy sernik w pucharku Malinowy sernik w pucharku

Malinowy sernik w pucharku to jedna z wielu wariacji na temat tego popularnego ciasta. Najlepiej smakować będzie latem – ze świeżymi malinami, które ewentualnie możesz zastąpić truskawkami, czerwonymi porzeczkami lub borówkami. Jego przygotowanie rozpocznij od podsmażenia owoców w rondelku – do rozgrzanego tłuszczu dodaj maliny, drobno zmielony cukier oraz łyżkę soku z cytryny. Kiedy owoce puszczą sok, zdejmij je z palnika i odstaw, by się wystudziły. Następnie pokrusz biszkopty i połącz je z majonezem – taka mieszkanka będzie znakomitą bazą sernikowego deseru. Umieść ją na dnie wysokich przezroczystych pucharków, nałóż na nie po łyżce jogurtu typu greckiego, a potem owoce – w ten sposób stworzysz kilka apetycznych warstw.  Wierzch każdej porcji udekoruj obficie malinami i kilkoma listkami świeżej mięty. Malinowy sernik w pucharku będzie prostą, a jednocześnie efektowną słodką przekąską podczas grilla w ogrodzie lub godnym polecenia zakończeniem obiadu. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje.