Sernik z wiśniami - przepis na ciemnym spodzie | Przepisy.pl pixel

Sernik z wiśniami z syropu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

154

heart
615 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2526 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

spód:

1 łyżka

25 gramów

30 gramów

5 łyżek

masa twarogowa:

500 gramów

100 gramów

3 sztuki

60 mililitrów

dekoracja:

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Przelewamy do miski. Dodajemy cukier puder, kakao oraz mąkę pszenną. Całość zagniatamy na kruszonkę.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 1

Krok 2

Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy kruszonkę i dociskamy do dna tworząc spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 min.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 2

Krok 3

Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy jajka, miód oraz wlewamy śmietanę kremówkę.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 3

Krok 4

Całość miksujemy tylko do połączenia się składników.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 4

Krok 5

Twarogowa masę przelewamy na podpieczony spód. Pieczemy sernik w temp 165 C ok. 40 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 5

Krok 6

Po wystudzeniu dekorujemy wiśniami drylowanymi ze słoika w syropie.

Sernik z wiśniami z syropu - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z wiśniami z syropu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik z wiśniami z syropuSernik z wiśniami z syropu

Kakaowy spód sernika, masa twarogowa z dodatkiem śmietanki kremówki i miodu oraz kusząca dekoracja, do której wykorzystasz wiśnie z syropu. Zapowiada się naprawdę królewska uczta! Sprawdź, jak zrobić sernik, który zachwyca już na pierwszy rzut oka i znika z talerzy z prędkością światła.

Dla kogo?

Dla sprytnych kucharzy, wprowadzających do swoich kuchni ideę zero waste, związaną z minimalizowaniem odpadów i możliwie jak największym wykorzystaniem zakupionych już produktów. Do tej pory brakowało pomysłu na zanurzone w syropie wiśnie? Przychodzimy z pomocą i smaczną inspiracją – oto przepis na sernik z wiśniami z syropu.

Na jaką okazję?

Apetycznym sernikiem z wiśniami warto się pochwalić, więc podawaj go, gdy planujesz huczne przyjęcie, np. rodzinny zjazd.

Czy wiesz, że?

Jeśli jakimś cudem po imprezie zostanie nadprogramowa porcja sernika, z powodzeniem możesz zamrozić deser. Podobnie postąpisz z resztkami samego twarogu.

Dla urozmaicenia:

Do masy serowej dodaj odrobinę wanilii. Aromat okaże się niezrównany!