Sernik na zimno na serkach homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać sere cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na herbatniki wylać masę. Galaretki rozpuść w 0,5 l (2x szkl. 250 ml) - każdą oddzielnie. Jedną z nich nalać na masę i wstawić do lodówki do stężenia. Po ok. godz. wyjąć i wlać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia. Trzecią galaretkę wstawić do lodówki, aż się trochę siądzie. Później zmiksować galaretkę tak, aby kawałki był dość duże. Jak już będzie dobra to włożyć na ciasto galaretkę i rozprowadzić ją po nim. Na koniec wstawić do lodówki. W ten sposób wyjdzie nam coś takiego, ale można też zrobić sernik w tradycyjny sposób bez udziwnień :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej