Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

100 gramów

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

syrop:

500 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz żelatynę. Do naczynia miksującego dodaj białka z dwóch jaj, wsyp cukier (1 łyżka), nałóż na nóż motylek i ubijaj na pianę 4 min/obr.3.5

Krok 2

Przełóż bezę do oddzielnej miski. Naczynia miksującego nie musisz myć. Dodaj żółtka, cukier, śmietankę i ubijaj 7 min/80C/obr. 4.

Krok 3

Ustaw mieszanie 1min/mieszanie -1, dodawaj powoli odciśnięte płatki żelatyny.

Krok 4

Ustaw mieszanie wsteczne -1, dodawaj powoli po łyżce ser mascarpone oraz Philadelphia i mieszaj aż wszystkie składnik się połączą i masa będzie gładka. Wylej w dowolne foremki i przełóż do lodówki.

Krok 5

Przygotuj syrop. Wszystkie składniki gotuj aż zredukujesz płyn do połowy objętości. Sernik podawaj na zimno polany syropem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sernika otartą skórkę z cytryny lub limonki. Zamiast syropu możesz sernik podać z przecierem owocowym np. z truskawek lub malin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik Philadelphia z syropem cynamonowymSernik Philadelphia z syropem cynamonowym

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik Philadelphia zwieńczony syropem cynamonowym, który idealnie uzupełnia smak ciasta. Oto patent na wyborny deser, którego nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. Nie macie piekarnika? Nic nie szkodzi – ten sernik bez pieczenia woli niskie temperatury, panujące w lodówkach.

Dla kogo?

Do zrobienia naszej wersji sernika z serem Philadelphia przekona się każdy, kto nie lubi spędzać dużo czasu na zakupach w poszukiwaniu wymyślnych i trudno dostępnych składników.

Na jaką okazję?

Mimo że przepis jest naprawdę prosty, sernik Philadelphia z syropem cynamonowym śmiało możecie podać na świątecznym stole. Sprawdza się zwłaszcza w upale, gdy ostatnie, na co ma się ochotę, to stanie przy rozgrzanym piekarniku – sernik na zimno z serem Philadelphia sprawdzi się wtedy znakomicie.

Czy wiesz, że?

Sernik może pochwalić się długą historią. Pierwsze jego wcielenia znane były w starożytnej Grecji. W Rzymie deser złożony był z mąki, jaj, sera oraz miodu.

Dla urozmaicenia:

Miłośnikom niebanalnych smaków polecamy posypanie serowego ciasta z syropem cynamonowym matchą, czyli zieloną, sproszkowaną herbatą.