Zawijane ciastka miodowo -czekoladowe - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

4 łyżki

500 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników, poza kakao, zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić je na pół i do jednej części dodać kakao ponownie zagniatając.

Krok 2

Obie części rozwałkować na prostokąty tej samej wielkości i grubości około jednego centymetra. Następnie nałożyć je jeden na drugi i delikatnie rozwałkować, tak by całość miała około jednego centymetra grubości.

Krok 3

Ciasto zrolować, a następnie włożyć do zamrażalnika na około godzinę, tak by po wyjęciu było twarde i dało się łatwo kroić.

Krok 4

Powstałą w ten sposób roladę pokroić na plastry grubości na około pół centymetra, które po rozłożeniu na blaszce piec w temperaturze około 170 stopni przez około 15 minut.

Krok 5

Po wyjęciu ciasteczek pozostawić je na blaszce do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aby nie stały się zbyt wilgotne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej